Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ



Benefits of breastfeeding for mother and baby


Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για τη μητέρα και το μωρό, με την πρόοδο της ηλικίας του παιδιού !

Δείτε τη διάρκεια του θηλασμού με έναν θετικό τρόπο εφόσον το θέλετε ή αλλιώς, μη βάζετε όρια στον εαυτό σας όσον αφορά τη διάρκεια εφόσον δεν τα θέλετε !

Πολλές είναι οι μητέρες που ενώ μεγαλώνουν το βρέφος θηλάζοντας με πολύ επιτυχημένο τρόπο, μας ρωτάνε για αποθηλασμό, λόγω της επικείμενης επιστροφής στη δουλειά.
Άλλες μας μεταφέρουν την αντίληψη που υπάρχει στο περιβάλλον τους, ότι ο θηλασμός είναι γενικά για τους πρώτους 12 μήνες της ζωής.

Απενοχοποιήστε τη διάρκεια του θηλασμού από τη στιγμή που είναι κάτι που σας γεμίζει, σας συνδέει συναισθηματικά με το παιδί και σας κάνει να νιώθετε καλά.

Τα περισσότερα παιδάκια αν τα αφήσετε να επιλέξουν μόνα τους θα αποθηλάσουν με ένα φυσικό τρόπο μεταξύ δεύτερου και τρίτου χρόνου ζωής. Άλλα νωρίτερα, άλλα αργότερα.

Όσο για την επιστροφή στη δουλειά υπάρχουν λύσεις με τράπεζα μητρικού γάλακτος και αντλήσεις στο χώρο εργασίας. Είναι κάτι που θα διεκδικήσετε για τον εαυτό σας και το παιδί.

Στην τελική η επιλογή είναι δική σας !


Δουλγέρης Κυριάκος, Παιδίατρος
Βρείτε μας στο facebook : https://www.facebook.com/doulgeriskyriakos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας !  Διανύουμε μία εποχή όπου η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ω...