Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΑΤΡΕ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΩ, ΣΩΣΤΑ ;


 

Λάθος ! Τα τεστ, ακόμη και το μοριακό test pcr, έχουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα!

Ο μοριακός έλεγχος pcr έχει ευαισθησία περίπου κατά 80%. Αυτό σημαίνει ότι δίνει ένα 20% ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει διότι αν το τεστ γίνει πολύ νωρίς, δηλαδή πριν περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες από την επαφή, το ιϊκό φορτίο μπορεί ακόμα να είναι χαμηλό και η pcr να μην το ανιχνεύει. Επίσης λάθος τεχνική λήψης και έλλειψη εμπειρίας από το εργαστήριο που διενεργεί τον έλεγχο είναι συχνές αιτίες ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος.

Οπότε, αν έχουμε σοβαρή έκθεση σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα τεστ που γίνεται νωρίς ΔΕΝ μας καλύπτει. Γενικά δεν έχει νόημα να τρέχουμε για τεστ πριν περάσουν τουλάχιστον 5 μέρες από την επαφή. Αντιθέτως το τεστ που γίνεται από την 5η έως την 7η μέρα είναι πολύ πιο αξιόπιστο.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από αρνητικό τεστ οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αυτοπεριορισμό και να κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις μέχρι να περάσουν οι 14 μέρες από την ημέρα της επαφής. Αν μάλιστα παρουσιάσουμε ξαφνικά συμπτώματα το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί.


ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Βρείτε μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας !  Διανύουμε μία εποχή όπου η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ω...