Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ !




Σήμερα η περιπέτεια της επιδημίας COVID-19 μας διδάσκει την έννοια της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς ομάδες !

Μαθαίνουμε τι σημαίνει να ανήκει κάποιος σε ευπαθή ομάδα, μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε συλλογικά και όχι ατομικά, να δρούμε προστατευτικά και προληπτικά για την υγεία των πιο ευάλωτων.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε σύντομα την κρίση και να βγούμε από αυτή σοφότεροι στο θέμα των εμβολιασμών. Να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις των αντιεμβολιαστών και οι φοβίες των αρνητών των εμβολίων.

Να δείξουμε την ίδια ευαισθησία και σεβασμό που δείχνουμε τώρα προς τις ευπαθείς ομάδες και μετά την επιδημία.

Να εμβολιαζόμαστε όλοι :

Για το έμβρυο που κυοφορούμε και που δεν θέλουμε να κολλήσει Ερυθρά.

Για την έγκυο γυναίκα που δεν θέλουμε να κολλήσει Ανεμευλογιά.

Για το νεογέννητο του γείτονά μας που δεν θέλουμε να κολλήσει Κοκκύτη.

Για τον ανοσοκατεσταλμένο συμμαθητή μας που δεν θέλουμε να κολλήσει Ιλαρά.

Για το παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια που δεν θέλουμε να κολλήσει Γρίπη.

Για τα μικράκια του νηπιαγωγείου που δεν θέλουμε να κολλήσουν Μηνιγγιτιδόκοκκο.

Για την εξάλειψη όλων αυτών των κακών ασθενειών που σήμερα μας φαίνονται μακρινές και άγνωστες. Όμως στην εποχή τους προκαλούσαν επιδημίες και μεγάλη δυστυχία στους ανθρώπους.

Ας γίνουμε λοιπόν Σοφότεροι !

Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη οι ισχυρογνώμονες αντιεμβολιαστές, οι οπαδοί της φυσικής νόσησης, οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας και των παρα-επιστημών.

Απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία των αρνητών των εμβολίων, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, των φίλων ή γνωστών μας. Σε αυτούς που φοβούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους γιατί "κάπου κάτι διάβασαν για τα εμβόλια" ή γιατί "τους είπαν κάτι".

Η πανδημία Κορωνοϊού, ενός ιού που προκαλεί ήπια νόσο στους πολλούς και σκοτώνει τους ευάλωτους και ευπαθείς, ελπίζω να σας διδάξει και να σας κάνει να σκεφτείτε πιο συλλογικά και υπεύθυνα και πιο ώριμα.


ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Βρείτε μας στο facebook : https://www.facebook.com/doulgeriskyriakos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας !  Διανύουμε μία εποχή όπου η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ω...