Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ





Κακές συμβουλές στο μαιευτήριο και λάθος τεχνικές είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν μία μητέρα στο να μη θηλάσει.


Ταυτόχρονα, κανονισμοί των μαιευτηρίων, ιδιαίτερα σε βρέφη που νοσηλεύονται, αποκλείουν συχνά χωρίς σοβαρούς λόγους τα νεογέννητα από το μητρικό γάλα και προωθούν επί της ουσίας το γάλα φόρμουλα. Συγγενείς που επίσης φέρουν εσφαλμένες αντιλήψεις για το τι θεωρείται φυσιολογικό στο μητρικό θηλασμό, παίζουν κι αυτοί έναν ανασταλτικό ρόλο.


Ως παιδίατροι συστήνουμε ανεπιφύλακτα τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, ως την καλύτερη επιλογή για τη διατροφή του βρέφους, όταν φυσικά η μητέρα το επιθυμεί και μπορεί να θηλάσει.


Για την επιτυχία του θηλασμού είναι σημαντικό να υπάρχει ανεμπόδιστος θηλασμός από την πρώτη ώρα ζωής και να μην προκληθεί σύγχυση στο νεογέννητο από την προσφορά γάλατος με μπιμπερό.


Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους γονείς να ενημερωθούν για τα οφέλη και τις σωστές τεχνικές του θηλασμού ΠΡΙΝ από τη γέννηση, παρακολουθώντας κάποιο σεμινάριο από σύμβουλο θηλασμού ή μαία ή παιδίατρο, καταρτισμένους στο θέμα.


Οι γονείς οι οποίοι είναι και ενημερωμένοι και αποφασισμένοι, καθώς και σε διαρκή επικοινωνία με το σύμβουλο θηλασμού τους, θα είναι σε καλύτερη θέση να επιτύχουν το στόχο τους.



ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας !  Διανύουμε μία εποχή όπου η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ω...