Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ


 

Η εικόνα μας σήμερα είναι βοηθητική στο πώς να τοποθετήσουμε – «κεντράρουμε» σωστά το νεογέννητο στο στήθος !

Η σωστή τοποθέτηση του παιδιού στο στήθος είναι πολύ σημαντική από την πρώτη ημέρα ζωής για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς και να επιτύχουμε καλή παραγωγή γάλακτος και εγκατάσταση του θηλασμού.

Ευθυγραμμίστε τη θηλή στο συγκεκριμένο σημείο στόχο και περιμένετε να ανοίξει το βρέφος καλά το στοματάκι του. Με τη θηλή σας στη μύτη του μωρού, βρίσκεστε ακριβώς στη κατάλληλη θέση έτσι ώστε όταν αυτό ανοίξει διάπλατα το στόμα του να το φέρετε με μία γρήγορη κίνηση στο στήθος.

Τοποθετείστε το χέρι σας στο σώμα του μωρού. Το κρατάμε από το πίσω μέρος του κεφαλιού ή από τον αυχένα υποστηρικτικά και χαλαρά στη θέση ανάστροφου λίκνου . Ο στόχος μας είναι το βρέφος να βάλει βαθιά στο στόμα του τη θηλή και ένα μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω (τη σκούρη περιοχή γύρω από τη θηλή).

Αν το χέρι σας κρατάει πιεστικά το πίσω μέρος του κεφαλιού του μωρού και το πιέζει νωρίς προς το στήθος, θα το αποτρέψει από το να ανοίξει ευρέως το στόμα του και να πιάσει μεγάλο μέρος του στήθους.

Ο θηλασμός δεν είναι μία διαδικασία που η μητέρα εφαρμόζει μόνη της. Το ίδιο το βρέφος συμμετέχει ενεργά και έχει το πρώτο και κύριο ρόλο. Αφήστε το να βρει το δρόμο του όλα θα είναι πιο εύκολα και για τους δυο σας !


Δουλγέρης Κυριάκος, Παιδίατρος
Βρείτε μας στο facebook : https://www.facebook.com/doulgeriskyriakos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ !

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας !  Διανύουμε μία εποχή όπου η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ω...